Víctimes de violència masclista de Paiporta denuncien la falta de continuïtat dels programes d'atenció

Demanen que la psicòloga que les atén no canvie cada quatre anys perquè significa tornar a començar a establir una relació de confiança

Víctimes de violència masclista de Paiporta denuncien la falta de continuïtat dels programes d'atenció

Un grup víctimes de violència de gènere que reben atenció psicològica a Paiporta han denunciat la falta de continuïtat del programa per raons administratives. Es queixen que la burocràcia les obligarà a començar de zero quan en un procés d’acompanyament d’aquest tipus és prioritari establir una relació de confiança amb les supervivents perquè tinga èxit.

À Punt Notícies ha parlat amb Llanos Sáez i Raquel Galeano, ambdós usuàries del Programa d'atenció a les víctimes de violència de gènere de Paiporta, dependent de l’Ajuntament del municipi. Un programa que els proporciona assistència psicològica per ajudar-les a recuperar l'autoestima i superar la por.

Segons indiquen les dones, a causa de les normes de contractació de l'administració pública, hauran de canviar de psicòloga després d'establir una relació de molta confiança amb la que ja tenien, una part fonamental perquè el procés d’acompanyament psicològic funcione correctament.

Actualment, denuncia Llanos, cada quatre anys els canvien de professional i han de tornar a reviure-ho tot. Per això, explica Raquel, demanen un canvi legislatiu perquè aquests llocs de treball no siguen de temps limitat, sinó que tinguen una continuïtat.

Des de l'Ajuntament de Paiporta expliquen que la contractació d'una nova psicòloga és imminent i mentrestant el servei està garantit per una vintena de professionals. L’alcaldessa, Maribel Albalat, ha informat a À Punt que es tracta d’un servei pioner i molt important, de fet, els serveis socials d'este municipi de l'Horta han atés vora 400 dones en diferents serveis els últims tres anys. A més, assegura que han garantit les usuàries que tenen tot el suport del consistori i que el servei continuarà. 

També et pot interessar

stats