Les víctimes de violència de gènere i els seus fills viatjaran gratis en la xarxa valenciana de transport públic

La Generalitat calcula que al voltant de 10.000 dones i els seus fills es podran beneficiar d'aquesta iniciativa que entra en vigor el 2021.

Oltra i Espanya, aquest dimarts, durant la presentació d'una iniciativa amb motiu del 25 de novembre.
Oltra i Espanya, aquest dimarts, durant la presentació d'una iniciativa amb motiu del 25 de novembre. / GVA

Les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills tindran transport gratuït en la xarxa pública de la Comunitat Valenciana (Metrovalència, TRAM de Castelló i Alacant i Metrobús) a partir del primer trimestre del 2021, segons ha anunciat aquest dimarts el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Tots dos han presentat la iniciativa “Lliures de violència de gènere”, amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

España ha explicat que la mesura estarà vigent el primer trimestre per a tot el transport públic de la Comunitat Valenciana i que es calcula que podran fer-ne ús al voltanat de 10.000 dones víctimes de violència de gènere i els seus fills, als qui se'ls reconeixerà un dret i serà "un reforç positiu" per a tots ells.

Aquest és un dels compromisos arreplegats en el Pacte contra la Violència de Gènere que va impulsar la vicepresidència del Consell, que es farà efectiu a partir del primer trimestre de l’any que ve. La iniciativa es concretarà a través d'un bo que es gestionarà i tramitarà a través de la xarxa de centres d'atenció a dones víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana, amb una durada anual i renovacions posteriors.

També et pot interessar

stats