Les víctimes del terrorisme demanen al Consell que s'eduque sobre ETA a les escoles

Ximo Puig, que ha rebut set associacions al Palau de la Generalitat, es compromet a reforçar el "relat de la veritat".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut set associacions de víctimes al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut set associacions de víctimes al Palau de la Generalitat, on els ha dit: "mai hi ha hagut gens d'heroisme en el terrorisme" i l'objectiu de les institucions és "buscar les fórmules per a mantindre la reparació dels drets perduts de les víctimes del terrorisme d'ETA". 

Segons el cap del Consell, "tanta sang i tant de patiment no poden quedar en l'oblit". Puig ha destacat que per a previndre la barbàrie la millor fórmula és l'educació, raó per la qual des del Consell es treballarà conjuntament amb les associacions de les víctimes per a dissenyar un programa educatiu que done a conéixer la història de la banda terrorista ETA amb el testimoni real de les víctimes. 

Puig ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants del  Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (COVITE), l'Associació 11-M Afectats del Terrorisme, la Fundació Professor Manuel Broseta, i l'Associació de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, Víctimes del Terrorisme (ACFSEVT), entre altres.

El vicepresident d'aquesta última entitat, Javier López, ha assegurat que cal desmuntar el fals relat de la banda terrorista. Així, ha afirmat: "mai hi ha hagut un conflicte, perquè no hi ha dues parts enfrontades sinó un grup d'assassins que ha volgut fer dany a la societat". I per fer-ho, ha atact civils o membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. 

Pel que fa al programa formatiu sobre l'acció d'ETA i les víctimes, que han demanat que s'incloga en l'ensenyament obligatori, López ha assegurat que l'objectiu és que els alumnes vegen les conseqüències de les accions d'ETA i, a més, fer-ho des d'un vessant optimista.

També et pot interessar

stats