Les víctimes de la secta de la Pobla Tornesa demanen que la persuasió coercitiva siga delicte

Han posat en marxa una campanya de recollida de signatures en la plataforma Change.org adreçada al Congrés

La secta de la Pobla Tornesa manipulava psicològicament els seus membres i els obligava a actuar en contra de la seua voluntat / À Punt NTC

Fa uns dies, la Guàrdia Civil va desmantellar a la Pobla Tornesa (Plana Alta) la secta La Família de l'ànima, una organització que manipulava psicològicament els seus membres i els obligava a actuar en contra de la seua voluntat. Ara, les víctimes han posat en marxa una campanya de recollida de signatures en la plataforma Change.org adreçada al Congrés, per a aconseguir que siga tipificada com a delicte penal la persuasió coercitiva exercida cap a un grup de persones. De moment, les víctimes han arreplegat més de quaranta mil signatures. L'objectiu és arribar a cinquanta mil. 

Segons la investigació, els membres d’aquesta secta van patir vexacions i sotmetiment per part dels líders de l'organització. Anul·laven la seua voluntat fins al punt d'obligar-los a participar en rituals xamànics i sexuals. A més, els amenaçaven de revelar els seus secrets si no hi accedien. 

Juantxo Domínguez, president de l’observatori espanyol sobre derives sectàries, ha explicat que “el delicte de la persuasió coercitiva amplia el delicte de coaccions i no deixa cap possibilitat perquè ningú s'hi puga escapar”. Es tracta d'una manera de protegir legalment les persones que pateixen abusos psicològics. És el cas de les víctimes d'aquest grup, que captava joves amb un baix estat anímic i arribaven a exigir-los com a prova de confiança 10.000 euros.

“La por era atroç fins al punt de pensar que aquestes persones tenien algun tipus de poder per damunt de les altres”, ha assegurat Domínguez. L'objectiu és que aquest tipus de persuasió quede reflectida en el Codi Penal quan es tracta d'un grup el que la duu a terme.  

També et pot interessar

stats