Les víctimes de l'accident del metro denuncien que la jutgessa dilata la causa

Critiquen que la jutgessa Nieves Molina allarga el procés i per això molts testimonis importants es queden fora de la investigació.

Membres de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol
Membres de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol / AVM3J

L'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol ha denunciat que la jutgessa instructora del cas, Nieves Molina, té la intenció de dilatar la investigació. La presidenta de l'associació, Rosa Garrote, considera que a pesar que les últimes declaracions dels imputats han assenyalat com a possible responsable de la falta de mesures de seguretat l'exdirector de Recursos Humans i Riscos Laborals, Dionisio García, ell ja no podrà ser processat per haver transcorregut més de deu anys des de l'accident.

"Encara que en el futur juí oral s'hi admeta la responsabilitat, hi haurà gent com és el cas de Dionisio García que quedarà lliure de tota culpa i sense complir cap condemna", apunta Garrote.

Les víctimes denuncien que, des que van demanar per primera vegada que Ferrocarrils de la Generalitat lliurara l'informe de l'anàlisi dels riscos laborals respecte del lloc de la línia 1 del metro on es va produir el descarrilament, abans i després del sinistre, i el moment en què l'informe es va incorporar a la causa, van passar 17 mesos.

"Veiem -diu Garrote- que l'únic interés que ha tingut la jutgessa és anar deixant passar el temps perquè hi haja poques proves. Així, ha donat la possibilitat que molts testimonis importants i informes rellevants es queden fora de la investigació".

Per a Rosa Garrote, "l'esperança ara la tenim en l'obertura del juí oral, encara que sabem que alguns d'aquells que probablement apareguen assenyalats com a responsables ja no podran ser condemnats".

El TSJ respón que García no està citat perquè cap acusació ho ha demanat

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha contestat a estes crítiques assegurant que, si el jutjat que instrueix la causa no ha citat mai Dionisio García, és perquè "cap acusació ho ha demanat", a pesar que "la responsabilitat d'esta persona en Ferrocarrils de la Generalitat estava perfectament determinda".

El TSJ ha indicat que les conclusions de la Comissió d'Investigació de Les Corts sobre l'accident es van fer públiques el 24 de juny de 2016 i ja s'hi assenyalava l'exdirector de Recursos Humans i Riscos Laborals com a responsable de la falta de compliment de la llei de prevenció de riscos laborals. Per això, afirmen fonts del tribunal, les víctimes podien haver "demanat la seua imputació abans que prescribira".

També et pot interessar

stats