Víctimes del franquisme lamenten la impunitat de Billy el Niño després de morir

Ceaqua critica que l’expolicia va estar "en tot moment" protegit, promocionat i condecorat per l'Estat espanyol.

Imatge d'arxiu de la presentació d'una querella als jutjats de Madrid contra Billy el Niño
Imatge d'arxiu de la presentació d'una querella als jutjats de Madrid contra Billy el Niño / Efe.

La Coordinadora de Suport a la Querella Argentina contra els Crims del Franquisme (Ceaqua) ha lamentat que l'expolicia Antonio González Pacheco, més conegut com a Billy el Niño, haja mort sense haver sigut investigat pels tribunals espanyols i ha anunciat que continuaran treballant contra la seua impunitat.

Pacheco ha faltat aquest dijous en una clínica madrilenya, on estava ingressat per Covid-19, sense arribar a ser investigat judicialment per delictes de tortures, malgrat les querelles presentades en els últims anys per les víctimes.

Segons Ceaqua, l’expolicia va estar "en tot moment" protegit, promocionat, premiat i condecorat per l'Estat espanyol. "Ens repugna que Antonio González Pacheco haja mort sense que els seus crims hagen sigut investigats pels tribunals espanyols, sense que s'hagen respectat els drets humans de les persones que van patir les seues tortures", ha afirmat la coordinadora.

D'altra banda, ha recordat que en la denominada querella argentina l'expolicia està imputat per crims contra la humanitat i que les autoritats argentines van demanar l'extradició, que va rebutjar l'Audiència Nacional.

A més, assenyala que els tribunals espanyols, entre ells el jutjat d'instrucció número 15 de València, han rebutjat les 18 querelles criminals que s'havien presentat contra ell des de juny de 2017 fins hui.

També et pot interessar

stats