Víctimes d’abusos reclamen davant el Congrés que s’amplie la prescripció del delicte de pederàstia

Volen que l’avantprojecte de llei integral contra la violència infantil augmente el termini dels 30 als 50 anys.

Víctimes d’abusos sexuals s'han concentrat aquest dijous davant el Congrés
Víctimes d’abusos sexuals s'han concentrat aquest dijous davant el Congrés / Emilio Naranjo (Efe)

Víctimes d’abusos sexuals s'han concentrat aquest dijous davant el Congrés i han presentat mig milió de signatures per a reclamar al govern espanyol l’ampliació urgent dels terminis de prescripció en els delictes de pederàstia i que la mesura entre en vigor abans que acabe la legislatura.

L’avantprojecte de llei integral contra la violència infantil estableix que el termini de prescripció comence a comptar a partir dels 30 anys. Consideren que l’actual proposta del govern del PSOE és “clarament insuficient” i volen que el termini de prescripció dels delictes sexuals contra menors comence a comptar a partir del moment que víctima complisca els 50 anys. D’aquesta manera, els supervivents tindrien fins els 55 anys per a denunciar en els delictes més lleus i fins als 65 anys en els delictes més greus.

La concentració ha comptat amb la presència de Miguel Ángel Hurtado, primer denunciant del cas Montserrat; Peter Saunders, antic membre de la comissió antipederàstia vaticana creada pel papa Francesc, i Juan Cuatrecasas, president de l’Associació Infància Robada.

La plataforma convocant reclama acabar amb la “impunitat” actual i recorden que la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, va defensar en una reunió al Vaticà el passat 30 d’octubre que els delictes sexuals contra menors foren imprescriptibles.

Miguel Ángel Hurtado, impulsor de la campanya ‘#elabusonoprescribe’, ha explicat que en l’última dècada hi ha hagut una tendència global a eliminar o augmentar significativament els terminis de prescripció en els delictes de pederàstia. Més de 520.000 signants s’han sumat a la campanya de Miguel Hurtado en la plataforma Change.org per a acabar amb “la impunitat que han gaudit els pederastes en sèrie durant dècades”. 

També et pot interessar

stats