La víctima de la ‘manada’ de Manresa va sentir-se intimidada en veure una pistola

Centenars d’associacions i col·lectius feministes s'han concentrat a tot Espanya per a donar suport a la víctima.

VÍDEO | La víctima de la ‘manada’ de Manresa va sentir-se intimidada en veure una pistola

La menor que als 14 anys va ser víctima d’una violació múltiple a Manresa, a Barcelona, ha declarat al tribunal que jutja els sis presumptes autors que es va sentir intimidada en tot moment per aquests, en veure que es passaven una pistola i feien la intenció de carregar-la.

La xica, que ara té 17 anys, ha incriminat tres dels suposats autors. Tanmateix ha indicat que no recorda quasi res, excepte alguns flaixos, perquè havia pres alguns cubates durant el botellot on van tindre lloc els fets, a l’octubre de 2016, en una fàbrica abandonada.

Ha explicat que va ser una amiga qui li va contar que l'havien violada per torns, mentre ella estava a terra "plorant". En una de les poques situacions que recorda clarament, situa un dels processats mentre la penetrava alhora que els altres es masturbaven al seu voltant.

La menor ha comparegut protegida per una mampara perquè no entrara en contacte visual amb els acusats. Tres anys després dels incidents continua amb tractament psicològic. Segons els forenses i psiquiatres que l’han tractada, pateix un trastorn ansiós depressiu, té por de sentir-se rebutjada pel seu entorn i que no la creguen. A més, li fa pànic trobar-se pel carrer els seus presumptes violadors. 

La seua declaració és clau perquè la Fiscalia decidisca si manté l’acusació d’abusos contra els processats o l’eleva a agressió sexual. En aquest segon escenari la petició de pena s’elevaria dels 9 a 12 anys a 15 i 20 anys de presó.

Per a l’individu assenyalat com a líder d’aquesta manada, el fiscal demana 6 anys més de presó per tres delictes d’obstrucció a la justícia. En l’extrem contrari, un altre dels acusats només s’enfronta a una multa per un delicte d’omissió del dret de socors, perquè l’acusació pública creu que va observar i no va fer res per a auxiliar la víctima. 

En la vista d’aquest dilluns declaren dotze joves més que van assistir a la festa clandestina en què es van produir els fets.

Concentracions a tot Espanya per donar suport a la víctima

Centenars d’associacions i col·lectius feministes s'han concentrat a tot Espanya per a donar suport a la xica i denunciar una mala interpretació de la justícia en considerar abusos sexuals el que per a aquestes associacions són violacions evidents. #noesabusesviolacio és l'etiqueta amb què s'han comunicat les diferents convocatòries a les xarxes socials.

A la Comunitat Valenciana les concentracions han recorregut tot el territori, de nord a sud a les principals ciutats i capitals de comarca, com ara Vinaròs, Castelló, València, Alacant o Elx.

Un centenar d'agressions múltiples des del 2016

El projecte "Geoviolència sexual" que ha impulsat la plataforma Feminicidio.net per a documentar aquests casos de violència sexual sobre els quals no hi ha estadístiques oficials, xifra en 104 les agressions múltiples perpetrades des del 2016 fins a març del 2019: 17 el 2016, 14 el 2017, 59 el 2018 i 14 en els tres primers mesos de 2019.

Des de llavors, han transcendit diversos casos més: la violació de tres homes a una dona a Pamplona a l'abril, una agressió sexual de cinc homes en una platja nudista de Cullera (València), una altra de quatre turistes alemanys a una compatriota a Mallorca ara fa una setmana i, aquest mateix cap de setmana, la presumpta violació d'un xic irlandés de 19 anys per dos homes a Magaluf, també a Mallorca.

També et pot interessar

stats