La vicepresidenta del Parlament balear denuncia un home per assetjar-la sexualment

Gloria Santiago ha narrat a les xarxes els fets ocorreguts mentre feia el camí de Sant Jaume, on altres dones han mostrat el seu rebuig i hi han compartit vivències semblants

Gloria Santiago, vicepresidenta del Parlament de les Illes Balears
Gloria Santiago, vicepresidenta del Parlament de les Illes Balears / Unides Podem
À Punt NTC
07 d'agost 2021 - 09:11

La vicepresidenta del Parlament de les Illes Balears i diputada d'Unides Podem, Gloria Santiago, ha compartit a les xarxes aquest divendres que ha presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil contra un home que es va masturbar i la va perseguir mentre feia un tram del camí de Sant Jaume a Astúries.

Segons ha explicat la política en un missatge que ja s'ha viralitzat, des del 061 l'han "bonegada" per anar sola. Santiago també ha lamentat que el 061 no dispose d'un sistema per a localitzar les telefonades quan es produeixen en zones no conegudes ni identificables per a les persones.

A més, la vicepresidenta del Parlament balear ha posat l'accent en el fet que tot i que hi ha moltes persones que fan aquest camí a soles, les dones passen més por i que la seua llibertat està limitada pel masclisme.

Les xarxes socials s'han omplit de missatges de suport de dones anònimes i també d'altres polítiques com la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, la ministra d'Igualtat Irene Montero o la vicepresidenta segona i ministra de Treball Yolanda Díaz.

Santiago ha alertat que arran de la denúncia ha rebut "moltíssims missatges de dones que també han viscut agressions en el camí" i que el masclisme "acabarà amb ell". Tot i que la diputada ha admés que la seua denúncia pot tindre un recorregut escàs, ha expressat la seua confiança que puga servir perquè situacions semblants es donen a conéixer i millore la seguretat de les pelegrines.

També et pot interessar

stats