Vicente Berenguer, el missioner teulader de 87 anys condecorat pel rei Felip VI amb l'Orde del Mèrit Civil

El monarca i cap de l'estat espanyol celebra deu anys de regnat amb diversos actes i un reconeixement a dènou ciutadans de tot el país considerats un exemple per a la societat

Vicente Berenguer, el missioner teulader de 87 anys condecorat pel rei Felip VI amb l'Orde del Mèrit Civil / À Punt NTC

La corona espanyola celebra este dimecres el desé aniversari de la proclamació de Felip VI com a monarca i cap de l'Estat amb diversos actes al Palau Reial. Un dels plats forts de la jornada ha sigut el lliurament del Mèrit Civil a dènou ciutadans i ciutadanes anònimes de tot el país considerats exemples per a la societat. La casa reial n'ha triat un per cadascuna de les desset comunitats autònomes i dos més en representació de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

En el cas valencià, el guardonat és Vicente Berenguer Llopis, un missioner nascut a Teulada (Marina Alta) fa 87 anys. D'acord amb la informació difosa per la Zarzuela, este sacerdot ha promogut l'escolarització de més de 60.000 menors a Moçambic, on ha viscut durant mig segle. Ha dedicat gran part de la vida a la defensa de l'educació de xiquets i joves com el millor mitjà per a erradicar la pobresa. Ha treballat braç a braç amb el Ministeri d'Educació i ha contribuït a obrir multitud d'escoles de primària i secundària als barris de Maputo. A més, ha desenvolupat diferents iniciatives a favor de les persones grans i durant uns anys va ser rector de l'església de Sant Josep, a la localitat de Ressano Garcia (un poble fronterer amb Sud-àfrica).

El pare Vicente compta amb nombrosos reconeixements i distincions per la seua labor. És fill predilecte de Teulada, fill adoptiu de València i també Premi 9 d´Octubre de la Generalitat i Premi de la Fundació per la Justícia pel seu treball en defensa dels drets humans, particularment els de la infància. A més, va ser la primera persona no moçambiquesa que va rebre el Premi al Treball del Ministeri d'Educació de Moçambic i ara suma una condecoració més amb l'Orde del Mèrit Civil atorgada pel rei Felip VI.

Les dèneu persones homenatjades este dimecres al Palau Real són nou dones i deu homes d'edats entre els 35 i els 89 anys. S'ha reconegut a professionals de l'educació, cultura, sanitat, voluntariat, enginyeria, sostenibilitat, agricultura, ramaderia o del sector turístic, entre els quals hi ha un gaiter, una neuròloga o un voluntari de la Creu Roja quasi nonagenari.

El més jove que ha rebut la distinció és Francisco Bárcenas Gertrudix, natural de Valdepeñas (Ciudad Real), on dirigeix una empresa dedicada al disseny, fabricació i comercialització de fresadores CNC, làser CO₂ i impressores 3D. Per contra, el ciutadà més gran és Fernando Reinares Hernáiz, de 89 anys, que va ser president de la Creu Roja a La Rioja durant vint anys i actualment és voluntari de l'entitat. Entre els projectes més rellevants, destaca la culminació del centre de refugiats en esta comunitat.

També et pot interessar

stats