Viatjar en tren d’Alacant a Barcelona costarà fins a 40 minuts menys

A partir del 13 de gener, es reduirà fins a 40 minuts el trajecte Alacant-Barcelona, i fins a 45, des de València i Castelló.

Viatgers esperant a les vies a l'estació de l'Hospìtalet de l'Infant
Viatgers esperant a les vies a l'estació de l'Hospìtalet de l'Infant / À Punt NTC.

A partir del 13 de gener, es reduirà fins a 40 minuts la duració del viatge en el trajecte Alacant-Barcelona i 45 els provinents de València i Castelló. Es deu al fet que els trens entre la ciutat comtal i Camp de Tarragona circularan per la via d'alta velocitat, és a dir, que utilitzaran la nova variant de Vandellòs.

En el cas d'Alacant, el nou servei d'Euromed connectarà amb Barcelona en 4 hores i 20 minuts, amb una reducció del temps de viatge que oscil·la entre 40 i 33 minuts respecte al millor temps actual. Amb València, la duració serà des de 2 hores i 35 minuts, amb una reducció d'entre 45 i 36 minuts. I amb Castelló, en menys de dues hores (una hora i 55 minuts), entre 45 i 23 minuts menys que en l'actualitat.

Amb els nous serveis entre la Comunitat Valenciana i Catalunya es diversifica l'oferta entre totes dues comunitats: huit serveis d'Euromed per sentit, d'amplària variable, s'encaminaran a través d'un canviador cap a Camp de Tarragona i Barcelona per la línia d'alta velocitat. Els trens Talgo mantindran el servei actual i circularan per la via convencional fins a Barcelona, amb parada a l'estació de Tarragona.

L'Euromed incorpora entre les seues noves prestacions el cotxe en silenci, fins ara exclusiu de l'AVE. El cotxe número 10 dels trens oferirà aquest servei en la classe turista sense cost afegit per al client.

A més, la nova oferta de Renfe al corredor mediterrani millorarà la connexió d'Alacant amb Girona i Figueres: quatre trens Euromed enllaçaran de manera directa la Costa Brava amb la capital alacantina, sense transbord a Barcelona. Des de València i Castelló a Girona i Figueres hi haurà sis trens Euromed, quatre en sentit Figueres-Girona-València i dos en sentit invers.

També et pot interessar

stats