Viatjar en autobús pel territori valencià és més barat des d'aquest divendres per als menors de 31 anys

La persona usuària haurà d’abonar una fiança, que reembossaran en fer deu viatges o més, durant el període de vigència de la gratuïtat

Un autobús de la flota de transport públic de la Generalitat Valenciana
Un autobús de la flota de transport públic de la Generalitat / GVA

A partir d'aquest divendres, 7 d'abril, viatjar per carretera en transport públic interurbà és més barat per als menors de 31 anys. La mesura estarà vigent fins al 31 de juliol.

  • Com funciona aquesta mesura? La persona usuària haurà de pagar un import per abonament temporal de transport, en concepte de fiança, que serà reembossat en fer deu viatges, o més, durant el període de vigència de la gratuïtat. La fiança per l’abonament temporal s’estableix en funció del trajecte origen-destinació o, si és el cas, de la combinació zonal. Així, en trajectes de fins a 25 quilòmetres o una combinació zonal, caldrà desembossar 10 euros; entre 25 i 50 quilòmetres o més d'una combinació zonal, faran falta 20 euros; de 50 a 100 quilòmetres, 30 euros; en trajectes superiors a 100 quilòmetres, 40 euros. A l'import de la fiança se li aplicarà, exclusivament, el descompte de família nombrosa.
  • També es prorroga la subvenció del 50% del transport urbà. Així es garanteix la gratuïtat per a joves fins als 30 anys en tots aquells municipis que vulguen sumar-se a la mesura. Algunes empreses tenen previst publicar les instruccions en el seu web i altres donaran tota la informació necessària a les pròpies instal·lacions físiques, als municipis on presten servei.
  • No són incompatibles amb altres mesures. Els títols propis de cada empresa per a joves i estudiants, que actualment tenien bonificacions i funcionaven com una targeta moneder, es podran continuar utilitzant de manera gratuïta des del dia 7 d'abril. La sol·licitud d'aquests títols es fa de manera telemàtica a través de la web de l'empresa corresponent. Per exemple, a la província d'Alacant els usuaris joves podran emprar els títols d'FGV en vigor per a viatjar debades en els transports de la Generalitat, com el TRAM d’Alacant, ja que els servirà la mateixa targeta. Els que encara no tinguen un d'aquests títols i vulguen desplaçar-se en els autobusos interurbans que cobreixen l'àrea metropolitana d'Alacant, podran obtindre aquest bo gratuït a les instal·lacions d'FGV d'Alacant o a les de l'empresa concessionària Vectalia, a les oficines de Santa Pola.

També et pot interessar

stats