Viatges a les Balears? Recorda que cal presentar una PCR o test d'antígens

El govern de les Illes demana un control sanitari a les persones que arriben d'autonomies amb una elevada incidència acumulada, com és el cas de la Comunitat Valenciana

Turistes a les Illes Balears
Turistes a les Balears / À Punt

Aquelles persones que viatgen de la Comunitat Valenciana a les Illes Balears hauran de presentar una acreditació del seu estat de salut en relació amb la Covid-19 per a poder entrar. Així ho ha determinat el govern de les Illes per a les persones que es desplacen des de comunitats autònomes que acumulen una incidència a 14 dies superior a 60 casos per 100.000 habitants.

Aquest control sanitari, que estarà en vigor fins al 7 de juliol, afecta la Comunitat Valenciana, així com Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Madrid, Melilla, Navarra, el País Basc i La Rioja. Tan sols està exempt d'aportar una acreditació qui viatge des de Castella-la Manxa, Ceuta, Galícia i Múrcia.

Els documents oficials que s'accepten en el control sanitari són un PCR o TMA fet en les 72 hores prèvies a l'arribada o bé un test ràpid d'antígens fet en les 48 hores prèvies. En el cas d'haver completat la pauta de vacunació al llarg dels huit mesos previs o d'haver-se vacunat amb una dosi com a mínim 15 dies abans del viatge i en els quatre mesos previs, caldrà presentar el justificant, però no fer-se una prova. També serà vàlida l'entrada si s'ha superat la Covid-19 en els sis mesos previs, sempre que es presente el document oficial acreditatiu.

Per a grups organitzats, els requisits que es demanen són una prova PCR amb resultat negatiu feta en les 48 hores prèvies a l'arribada o bé el document que certifique haver rebut la pauta completa de vacunació contra la Covid-19 al llarg dels huit mesos previs.

Amb aquestes mesures, el govern balear espera que la mobilitat a les Illes es faça de manera segura per tal de mitigar l'impacte sanitari, social i econòmic de la pandèmia. Més informació, en la web de Salut de les Illes Balears.

També et pot interessar

stats