La Via Verda d'Ojos Negros ja té 9 quilòmetres més

La Generalitat amplia aquesta via verda que comença a la localitat terolenca d'Ojos Negros i finalitza a Sagunt.

La Via Verda d\'Ojos Negros ja té 9 quilòmetres més
La Via Verda d'Ojos Negros ja té 9 quilòmetres més

La Generalitat amplia la Via Verda d'Ojos Negros 9 quilòmetres més, entre Algímia d'Alfara i Albalat dels Tarongers, al Camp de Morvedre. Amb aquesta ampliació, que adequa la via per a ciclistes i vianants, conclou un dels últims trams que falten abans d'arribar a Sagunt, on el projecte serà més difícil d'executar, donada l'abundància d'edificacions i carreteres a la zona. 

L'obra inclou la creació de dos àrees de descans en la ruta, amb informació sobre la via verda i els llocs turístics d'interés.

La Via Verda d'Ojos Negros es coneix també com la Via Minera, perquè aprofita part del recorregut que feia el ferrocarril de via estreta de la Companyia Minera de Sierra Menera per a portar el ferro extret als jaciments d'Ojos Negros, a Terol, fins el port de Sagunt. Aquesta és la via verda més llarga d'Espanya, amb una longitud de 160 kms, i està inclosa en la Xarxa Nacional de Camins Naturals.

L'any 2001, el govern valencià va decidir condicionar l'antic traçat ferroviari per a l'ús recreatiu, com a via verda, i posteriorment el govern aragonés va fer la mateixa amb la part del recorregut corresponent al seu territori. En l'actualitat, el traçat valencià comença a Algímia d'Alfara i finalitza a Barraques, última localitat de Castelló abans d'entrar a Terol, i recorre 70 km travessant 15 túnels i 8 ponts.

Aquest últim tram de la Via Verda d'Ojos Negros entre Algímia d'Alfara i Albalat dels Tarongers afavorirà la mobilitat sostenible entre les províncies de Castelló i València, i alhora estimularà l'economia de moltes poblacions d'interior. 

També et pot interessar

stats