Les veus expertes alerten d’una tercera onada, si no s’allarguen les mesures més enllà de Nadal

Asseguren que la millor manera d'evitar-ho és mantindre les restriccions de mobilitat i el toc de queda.

VÍDEO | Les veus expertes alerten d’una tercera onada, si no s’allarguen les mesures més enllà de Nadal

En ple debat sobre les les mesures per a aquest Nadal, un informe del Centre Europeu de Control de Malalties alerta que la tercera onada de la Covid-19 està en girar el cantó, si no s'allarguen les restriccions més enllà del 21 de desembre.

El govern espanyol va anunciar aquest dimarts algunes de les recomanacions que ha dut al Consell interterritorial de Sanitat d'aquest dimecres, que ha finalitzat sense consens i ajornant la decisió a la setmana vinent. El ministeri de Sanitat ha remarcat però que cada autonomia tindrà marge d'aplicació de les mesures. La Generalitat podria fer pública la seua proposta aquest dijous.

Les veus expertes asseguren que la millor manera d'evitar una pròxima onada és mantindre les restriccions de moviment actuals, el toc de queda i les mesures higièniques.

El president de la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Rafael Ortí, ha apuntat en declaracions a À Punt Notícies que la segona onada es va superar al setembre i que ara mateix estaríem en la tercera. Per això, la quarta podria arribar just després del període de Nadal.

Després de registrar-se un pic de positius per Covid-19 dimarts passat, quan es van notificar 2.185 casos, aquest dimecres la Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat 1.427 nous contagis. A pesar de l'elevada xifra, es confirma una tendència a l'estabilització dels últims set dies, després de registrar consecutivament, durant dues setmanes, més de 2.000 positius diaris.

També et pot interessar

stats