Els vessaments converteixen la desembocadura del Segura en un abocador de plàstics

Els ecologistes reclamen mesures urgents i alerten dels additius contaminants de les restes líquides dels recipients.

Els ecologistes reclamen mesures urgents i alerten dels additius contaminants de les restes líquides dels recipients

Un riu de plàstics, format per tones de residus, embruta la desembocadura del riu Segura. Les aigües dels 7 assarbs del Baix Segura arriben a Guardamar sense cap impediment fins a la barrera flotant de contenció que hi ha a la localitat, a només 500 metres de la desembocadura. 

L'alcalde, José Luis Sáez, reclama que altres municipis de la comarca que també instal·len sistemes de retenció. "Cadascú es responsable del que passa al seu terme i no es just que Guardamar siga receptor a soles de quilos i quilos de plàstics", ha explicat en els micròfons d'À Punt.

La Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) treballa amb la resta dels municipis i amb els jutjats d'aigües perquè instal·len més sistemes de contenció de residus i ja han projectat tres cadenes flotants a Oriola, Almoradí i Benejússer.

Associacions ecologistes i col·lectius socials com  Amics de les Zones Humides dels Sud d'Alicant (AHSA) fa anys que reclamen soluciones per a mantindre el riu net i evitar la degradació de l'entorn. Exigeixen a la Confereració que controle els vessaments industriasl i agrícoles i que posen depuradores de terciari avançat. 

Però no tot es pot parar amb elements de contenció. Amb la descomposició dels plàstics els additius contaminants, i fins i tot cancerígens que porten, es poden transferir a l'aigua i afectar la flora i la fauna. 

També et pot interessar

stats