Aquesta vesprada comencen les aturades parcials de FGV

Les aturades afectaran el transport nocturn de la nit de Cap d'Any

Arxiu
Arxiu / Europa Press

Aquest divendres comencen les aturades parcials anunciades pels sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Aquestes aturades s'allargaran fins a l'1 de gener i també afectaran el servei nocturn de Metrovalència. 

Aquest divendres les aturades programades es duran a terme entre les 18:50 hores i les 21:30 hores i de 22 hores a 24 hores. El dissabte 29 i el diumenge 30 es faran de 24 a 4 i també de 22 a 24 hores. El dilluns 31 les aturades parcials començaran a les 24 hores fins a les 4 i de les 21 a les 24 hores, mentre que el dia 1 de gener ho faran entre les 24 i les 7 del matí. Les aturades continuaran a partir del 2 de gener fins al dia 29 en diferents trams horaris, segons el calendari de vagues dels sindicats.

El servei especial nocturn de la nit de Cap d'Any s'adaptarà als serveis mínims decretats per la Direcció General de Treball, arran de les diferents mobilitzacions convocades pels sindicats, de manera que FGV prestarà un 60% del servei durant les hores punta. Per primera vegada, FGV oferirà servei de metro i tramvia la nit de Cap d'Any, amb un dispositiu que permet que la circulació es prolongue de manera ininterrompuda en gran part de les línies que uneixen València i les poblacions de l'àrea metropolitana, segons ha destacat l'empresa pública. 

FGV recomana els usuaris que s'informen a través de la pàgina web www.metrovalencia.es, en el telèfon gratuït 900 46 10 46 i en les xarxes socials per a planificar els seus viatges. 

Els sindicats de FGV estan duent a terme aturades parcials des de mitjan desembre per a denunciar les retallades de plantilla i salarials que pateixen des del 2010, segons explica la convocatòria dels sindicats SIF, CCOO, UGT i SCF, que representen el 90% dels treballadors a València i a Alacant. Els treballadors reclamen la recuperació dels drets perduts i denuncien la discriminació que pateixen respecte de la resta del sector públic.

També et pot interessar

stats