El veredicte del cas Sala haurà d’esperar

El jurat popular ha estat deliberant durant onze hores, però no ha arribat a un acord sobre la innocència o la culpabilitat de l'acusat.

El veredicte del cas Sala haurà d’esperar
El veredicte del cas Sala haurà d’esperar

El veredicte del cas Sala tampoc arribarà aquest dissabte. El jurat popular ha estat deliberant durant més d'onze hores, però ha abandonat el Palau de Justícia sense arribar a un acord sobre la innocència o la culpabilitat de Miguel López, únic acusat per la mort de la seua sogra, María del Carmen Martínez.

El primer termini perquè el jurat popular donara a conéixer el veredicte ha expirat a les 15:00 hores. La llei marca que poden disposar de dues pròrrogues més de 48 hores cadascuna d’elles. Però si abans de dimecres a les 15:00 hores no hi ha acord, el jurat quedaria dissolt i es convocaria un nou juí oral amb un nou jurat.

La deliberació de diumenge estarà marcada per la jornada electoral. De fet, tots els membres del jurat que així ho demanen podran anar a votar als respectius col·legis electorals. Això sí, ho hauran de fer acompanyats per un policia, perquè no poden trencar l’aïllament mentre dure la deliberació. 

Aquest divendres, el jurat va aconseguir un primer veredicte, però la presidenta del tribunal, la magistrada Francisca Bru, els el va tornar per considerar que hi havia errors en l’argumentació.

Segons la llei del jurat, per a la culpabilitat es requereixen set dels nou vots i per a la innocència un mínim de cinc. 

La víctima va rebre dos trets al cap el 9 de desembre de 2016, dins del seu cotxe, al llavador del concessionari que aleshores regentava l’acusat. Miguel López, marit de la filla menor de María del Carmen, s’enfronta a 24 anys de presó per assassinat amb l’agreujant de parentiu i per tinença il·lícita d’armes.

El juí del cas Sala, de gran interés mediàtic, s’ha allargat durant dèsset sessions en què han declarat més de trenta persones. El gendre de la víctima és l’únic acusat d’un cas que ha tret a la llum les desavinences familiars d’una de les cases més riques d’Alacant.

També et pot interessar

stats