El vent eleva a 23 el nombre d'incendis forestals a Astúries

Cantàbria registra sis incendis actius, dos en fase de control.

Incendi al terme de Llanes, Astúries
Incendi al terme de Llanes, Astúries / José Luis Cereijido ( Efe)

El fort vent que s’ha registrat en les últimes hores ha dificultat aquesta nit les tasques d'extinció dels incendis forestals a Astúries, que a primera hora del matí d'aquest dimecres eren 29 focus, tres més que a última hora de la vesprada d'ahir. 

L'índex de risc d'incendis continua sent extrem i es manté la prohibició de qualsevol tipus de crema. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) mantindrà fins a les 11:00 hores l'alerta groga per ratxes de vent de fins a 100 km/h, una situació que ahir va impedir el treball de la meitat dels mitjans aeris disponibles. L’Aemet preveu que aquest dimecres es registren pluges i ruixats que s'aniran generalitzant i intensificant a la vesprada, la qual cosa podria ajudar a acabar d'extingir els focs.

Malgrat les dificultats, les tasques d'extinció han pogut avançar de forma significativa en els últims dies, ja que l'onada d'incendis, l'origen dels quals és intencionat, va arribar a comptabilitzar 139 focus en la matinada del dilluns, i dimarts encara n'hi havia actius 37.

El conseller de Presidència del Principat, Guillermo Martínez, ha demanat la col·laboració ciutadana perquè s'aporten dades que permeten identificar els responsables dels focs. De fet, la Guàrdia Civil busca un presumpte incendiari que va ser vist des d'un dels helicòpters calant foc en diversos punts de Bobia, a Onís.

Els incendis estan localitzats a Amieva (1), Belmonte de Miranda (3), Bimenes (1), Cangas de Onís (5), Cangas del Narcea (1), Colunga (1), Laviana (2), Lena (1), Llanes (2), Nava (1), Onís (2), Parres (1), Piloña (3), Quirós (2), Salas (1), Sobrescobio (1) i Valdés (1). 

Cantàbria té sis incendis actius

En les últimes dotze hores s'han produït a Cantàbria 15 incendis intencionats, dels quals sis encara estan actius. Dos d'ells, els de Guriezo i Rionansa, estan en fase de control. La resta d'incendis afecten els termes de Penagos, Puente Viesgo, Rionansa i Ruesga.

També et pot interessar

stats