El vent deixa ratxes de vora 120 km/h i més de 50 intervencions dels bombers

L'Aemet ha declarat l'alerta taronja a l'interior sud de València i el nivell groc a l'interior nord i el litoral.

Imatge del sostre d'una fàbrica caigut aquest diumenge a Montcada

Aquest diumenge bufa el vent fort a tota la Comunitat Valenciana. En concret, a Morella (Ports) s'han registrat ratxes de 119 km/h, tal com ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). També a les comarques del nord, on s'ha declarat l'alerta de nivell groc, els vents han arribat als 94 km/h a Vilafranca (Alt Maestrat).

A les comarques de València, s'han registrat vents de 70,6 km/h a la capital i 72,4 km/h a Utiel (Plana d'Utiel-Requena). Fins a les 19:00 hores l'Aemet ha decretat l'alerta taronja a l'interior sud per vents que poden superar els 90 km/h, mentre que a l'interior nord i el litoral es manté el nivell groc.

Pel que fa a les comarques del sud, ha deixat ratxes amb intensitat de 62,3 km/h a Xàbia (Marina Alta). També estan en alerta de nivell groc, pels vents que poden arribar a 80 km/h a l'interior i a 70 km/h al litoral.

Consorcis de Bombers de València i Alacant han realitzat aquest diumenge 53 serveis relacionats amb el vent, segons ha informat l’Agència de Seguretat i Prevenció d’Emergències. A la ciutat de València, s’han realitat 16 serveis mentre que a les comarques del sud s’han efectuat 22 actuacions, 15 només a la ciutat d’Alacant. 

També et pot interessar

stats