Les fortes ràfegues de vent arriben als 148 km/h a Sant Mateu, als 100 km/h a Aiora i als 95 km/h a Alcoi i Xàbia

Emergències ha decretat el nivell 3 per risc d'incendi forestal, que prohibeix fer foc a tota la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana està en alerta pels forts vents que s'estan registrant aquest diumenge / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana encara aquest diumenge una jornada amb avis taronja per vent i groc per onades, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que fan extremar els riscos per incendi a tot el territori.

Aquest matí, les fortes ràfegues han arribat als 148 km/h a Sant Mateu, 100 km/h a Aiora, 95 km/h a Alcoi i Xàbia, i 85 km/h a Sollana, segons els registres de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet).

De fet, Emergències de la Generalitat ha obert 28 incidències relacionades amb l'episodi de vent; els bombers han realitzat deu serveis per caiguda de cornises i branques a Alacant i han actuat en cornises i cartells amb el risc de caiguda en diversos punts de València, segons han informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i l'Ajuntament de València. A més, l'Ajuntament de Castelló ha anunciat la suspensió de la paella monumental que estava prevista celebrar als peus de l'ermita de la Magdalena amb motiu de la Romeria de les Canyes.

Precisament, l'interior nord de Castelló es troba en alerta taronja per ratxes de fins a 100 km/h. Així mateix, està activa l'alerta groga per vents que poden arribar als 70 km/h en el litoral nord i l'interior sud de Castelló, l'interior d'Alacant i tot el litoral i l'interior sud de la província de València.

Els litorals d'Alacant i València també romenen en alerta groga per fenòmens costaners, i poden registrar-se ones d'entre dos i tres metres, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Amb aquestes previsions, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha decretat el nivell 3 de preemergència per risc d'incendi forestal, que prohibeix fer foc a tot el territori.

També et pot interessar

stats