"Veni Vacuna Vici", l'IES Doctor Balmis es vacuna homenatjant el responsable de la primera vacunació massiva mundial

El personal docent s'ha vacunat amb una camiseta on es llig el lema, en referència també al general romà Juli Cèsar.

Una de les persones del centre IES Doctor Balmis en plena vacunació
Una de les persones del centre IES Doctor Balmis en plena vacunació / Conselleria de Sanitat

El personal docent de l'IES alacantí Doctor Balmis s'ha vacunat aquest dimecres, com altres persones de la comunitat educativa. No obstant això, la seua vacunació ha sigut més mediàtica que altres. El motiu és que les persones treballadores del centre han decidit portar tots la mateixa camiseta, en què homenatgen el metge alacantí Francesc Xavier Balmis, que dona nom al centre, i que va ser responsable de la primera vacunació massiva mundial, la de la pigota, al voltant de la dècada de 1800.

A més, el personal del centre també ha retut homenatge al general romà Juli Cèsar i al seu lema "Veni, vidi, vici', que han modificat lleugerament per afegir "Veni Vacuna Vici'. Amb aquest lema volien posar el focus en el fet que "Vam anar, ens vam vacunar i vam véncer", en paraules del director de l'IES, Pepe Balmaseda.

Personal docent de l'IES alacantí Doctor Balmis
Personal docent de l'IES alacantí Doctor Balmis / IES Doctor Balmis

Amb tot, la idea va sorgir d'algunes persones del centre, que van suggerir dur una camiseta commemorativa que ha acabat fent referència al doctor Balmis, d'una banda, i a Juli Cèsar, d'una altra. L'IES va elaborar i va repartir les samarretes amb les quals el personal ha acudit a vacunar-se aquest dimecres.

Amb aquesta acció, el centre escolar ha declarat que volen llançar un missatge positiu cap a la societat i promocionar el fet de vacunar-se. "Es pot véncer aquest virus tan dur", ha detallat Balmaseda.

Persones del centre esperant el seu torn de vacunació
Persones del centre esperant el seu torn de vacunació / Conselleria de Sanitat

També et pot interessar

stats