El veneçolà que anava a ser expulsat d’Espanya, en llibertat

L’home s’ha resistit a entrar en l'avió en què anava a ser deportat.

Imatge d'arxiu de la pista de l'aeroport de Madrid, d'on anava a partir el vol que deportava al jove veneçolà
Imatge d'arxiu de la pista de l'aeroport de Madrid, d'on anava a partir el vol que deportava al jove veneçolà / Efe

L’home veneçolà de 33 anys afectat de VIH i internat en el CIE de Sapadors a València, que anava a ser expulsat d’Espanya, ha quedat en llibertat en resistir-se a entrar en l'avió on anava a ser deportat.

Fonts policials han precisat que la seua expulsió havia sigut decretada per un jutge després d'haver esgotat totes les vies per a quedar-se a Espanya, ja que, a més, se li havia denegat les peticions d'asil i refugi.

També havia esgotat el termini d'estada en un CIE, per la qual cosa en resistir-se a embarcar, la Policia no ha tingut més remei que deixar-lo en llibertat.

L'home ha muntat un fort altercat i el comandant del vol ha decidit que no embarcara en l'aparell que anava a enlairar-se de l'aeroport de Madrid-Barajas .

La Campanya pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs NO) havia denunciat aquesta situació i havia anunciat mobilitzacions contra la seua expulsió.

Segons CIEs NO, feia prop de 50 dies que estava internat en el CIE de Sapadors, i durant el seu primer mes d'ingrés no va rebre atenció mèdica ni se li va proporcionar la medicació que necessita per a la seua malaltia.

També et pot interessar

stats