Les vendes en rebaixes pugen un 3%, per davall del que s'esperava

El xicotet comerç ampliarà la campanya uns dies, aprofitant el bon oratge.

Les rebaixes d'estiu seguiran als aparadors per a aprofitar el bon oratge de setembre
Les rebaixes d'estiu seguiran als aparadors per a aprofitar el bon oratge de setembre

Quan falten dos dies per a acabar el període de rebaixes d'estiu, els comerciants comencen a fer balanç. La temporada no ha sigut tan bona com s'esperaven, especialment en el sector tèxtil. Segons dades provisionals de la patronal del comerç tèxtil, Acotex, durant aquesta campanya de rebaixes les vendes s'han incrementat entre un 3% i un 3,5%, dos punts per davall de les previsions, que se situaven entorn d'un 5% al mes de juny.

Els comerciants consideren que la liberalització del període de rebaixes ha acabat amb l'efecte crida que exercien sobre el consumidor. En aquest sentit, el president de l'associació de comerciants Cor d'Alacant, Vicent Armengol, ha declarat a À Punt Mèdia que la desregularització del període de rebaixes que es va fer en el 2012 no ha beneficiat el sector perquè els clients ja no tenen referència de quan hi ha rebaixes i quan no. Per això demanen que es torne a regularitzar i que s'acurte la temporada. Abans de la liberalització, les rebaixes només es feien dos voltes a l'any i duraven entre una setmana i dos mesos, com a màxim.

Segons la Confederació Espanyola del Comerç (CEC), el principal perjudicat és el xicotet comerç tèxtil multimarca que no té capacitat per a oferir descomptes similars fora dels períodes de rebaixes.

Allargar la temporada

El president de l'associació Cor d'Alacant, Vicent Armengol, ha informat que el xicotet comerç prorrogarà la campanya de rebaixes alguns dies més per a donar eixida al gènere d'estiu que encara tenen en estoc aprofitant el bon oratge que es preveu al setembre i les bones previsions turístiques per a l'inici de la tardor. De cara al quart trimestre, que ve marcat per la campanya de Nadal, el president d'Acotex, Eduardo Zamácola, confia que les vendes creixeran entre el 3% i el 5%. Això suposarà que el sector acabarà l'any igual que el 2017 o, en el pitjor dels casos, amb una caiguda de les vendes d'un 1%.

De gener a maig, les vendes del comerç tèxtil baixaren entorn d'un 4,5%. En canvi, al juny i al juliol el negoci pujà vora un 3,5%. Els comerciants creuen que l'evolució de l'últim trimestre de l'any dependrà de la capacitat del sector per a adaptar-se als canvis que comporta el fet que tant l'estiu com l'hivern s'estan retardant. 

També et pot interessar

stats