La venda de tests d'antígens repunta per primavera

L'augment de contagis de coronavirus i l'increment de virus respiratoris han espentat la venda dels tests a les farmàcies

La venda de tests d'antígens repunta a les farmàcies / À Punt NTC

L'augment de contagis per covid i l'increment de virus respiratoris que tenen símptomes que es confonen amb els dels coronavirus estan fet repuntar la venda de tests d'antígens a les farmàcies. 

Com que als centres de salut ja no es fan proves de manera generalitzada, el test d'antígens s'ha convertit en la millor opció per a eixir de dubtes. 

"Em pensava que tenia la covid i ha resultat una bronquitis", ha explicat a À Punt una veïna de València. "Ara que la gent queda també més, està més preocupada als primers símptomes, apunta la farmacèutica Carolina Sotelo.

El protocol vigent limita les proves PCR a les persones majors de seixanta anys i a les persones vulnerables com les que pateixen malalties cròniques que impliquen immunodepressió.

Si s'és positiu asimptomàtic es pot fer vida normal duent mascareta, que es recomana sempre en cas de dubte. Per contra, ja no hi ha quarantena en casos lleus ni és obligatori comunicar a Sanitat els positius per antígens.

També et pot interessar

stats