La venda de loteria recupera els nivells anteriors a la pandèmia

Diversos venedors remarquen que s'està tornant a la normalitat i que la gent es mostra animada en el consum

La venda de loteria recupera els nivells anteriors a la pandèmia

Si la venda de loteria és un indicador de l'estat d'ànim dels valencians, les dades són esperançadores. La venda de loteria de Nadal ha recuperat fins a mitjan novembre els nivells de prepandèmia, sobretot en finestreta, després d'una "dolenta" primera part de l'any, segons asseguren diverses administracions valencianes.

Els despatxos de loteria han recuperat les vendes de 2019, un increment que es nota sobretot en la venda física en finestreta i en els col·lectius fallers, després d'un 2020 amb limitacions en l'aforament dels establiments i amb els ànims apagats pel coronavirus.

La venda "s'ha espavilat bastant", la gent arriba "molt il·lusionada" i "ha recuperat els somnis" i des d'octubre es poden observar cues en alguns moments del dia a les portes que en alguns casos ocupen tres carrers adjacents al despatx, com indica Rafael Sanchis, de Loteria Manises, que des de fa dotze anys consecutius reparteix premis i l'any passat en va vendre cinc grans (el segon, dos quarts i dos cinquens de la Grossa de Nadal i el primer i segon premi de Reis).

"S'està tornant a la normalitat" tant en la taquilla com en les reserves d'empreses i en les comandes per internet i s'igualaran els nivells de 2019, segons indica Fernando Bustamante, gerent de Loteria Bello, a la plaça de l'Ajuntament de València.

També Inés García, de l'administració Santa Catalina, exposa "l'alegria" de la gent a l'hora de comprar que es reflecteix en les vendes fetes des de setembre i, de fet, Ramiro Gómez, de La Puríssima, a l'avinguda de l'Oest, ha hagut de demanar una tercera consignació per a disposar "de tots els finals i acontentar la clientela".

En aquestps moments, algunes administracions asseguren que ja estan en vendes superiors a les mateixes dates de 2019 i, en el cas de la número 39 de València, en finestreta l'augment arriba al 15 o 20% i en internet s'ha multiplicat per dues respecte a l'any passat, ha assegurat el seu responsable, José Manuel Iborra.

El volcà inspira la venda

Una de les superspeticions més esteses és buscar números relacionats en una zona que ha patit alguna catàtrofe o en la data dels fets. I enguany també es reflecteix clarament en la compra de dècims a la Comunitat Valenciana. Una de les administracions consultades, ubicada a la cèntrica avinguda de Maria Cristina de València, assegura que s'ha esgotat en només dos hores el número 19.921, el que coincideix amb la data de l'erupció del volcà de La Palma. Aquesta administració tenia consignats deu dècims per a Nadal i 170 per a Reis, que han sigut venuts a particulars. És una de les dues oficines de venda de loteria a Espanya que tenia el 19.921 juntament amb una altra administració de Terrassa (Barcelona). L'administració valenciana va rebre quasi dues-centes telefonades el mateix dia de l'erupció del volcà, el 19 de setembre, segons el seu gerent, Javier Muñoz.

Els números estrela

Però, no sols la data de l''erupció del volcà de La Palma n'ha despertat l'interés. Els finals en 13, 15 o 69 són els números més demanats, així com les terminacions en 20 i 21 en referència a l'any i el 14.320 de l'inici de la pandèmia, encara que és el 13 "el més demanat amb diferència i el més venut", certifica Inés García, de l'administració de Santa Catalina.

També et pot interessar

stats