"Es ven palau medieval en bon estat al centre de València per 1,6 milions. Raó: Gremi de Fusters"

Un conegut portal immobiliari ofereix el palau de Balmes, que va veure nàixer les falles i que el gremi de fusters ha decidit posar a la venda després de canviar de seu

Exterior del Palau de Balmes en el portal immobiliari Idealista, que el gremi de fusters ven per 1,6 milions
Exterior del palau de Balmes en el portal immobiliari Idealista, que el gremi de fusters ven per 1,6 milions / Idealista

Tres plantes de sostres alts, 385 metres quadrats, cassetonat de fusta de primera i una ubicació immillorable al barri del Pilar, en ple centre de València. Així és el palau de Balmes, l'immoble més singular del mercat immobiliari de la ciutat. Un edifici medieval alçat el 1479 que 300 anys després, a les acaballes del segle XVIII, va reconstruir al complet el gremi de fusters. Del gremi ha sigut seu durant dos segles, fins que fa un parell d'anys van traslladar-se al parc tecnològic de Paterna. Ja no el fan servir i per això han decidit posar-lo a la venda. El preu: 1,6 milions d'euros. "Està per a entrar", assegura l'anunci del portal immobiliari Idealista, des d'on també l'ofereix el gremi.

"Ens fa molta llàstima, però en aquesta vida el cor no et resol els problemes", ha explicat a À Punt el secretari dels fusters, Rafael Pérez, que assegura que busquen un comprador amb "garantia i prestigi", que li done "dignitat" i n'assegure "el bon ús". Una condició que salvaguardarà la protecció de l'edifici, que en limita alguns usos. El palau l'han llogat durant anys, però la marxa de l'últim llogater ha fet que el gremi es replantege la propietat, fins que van decidir en una junta de socis traure'l a la venda. Matisa Pérez que l'operació no es fa per necessitat econòmica, sinó per la lògica de la situació actual del gremi, integrat en la federació empresarial de fusters (Fevama) i cada vegada amb menys connexió amb el centre de València. "No és un manteniment molt car, però les associacions no tenen capital per a despeses innecessàries i busquen que siguen més productives per als membres", explica el secretari dels fusters.

L'arquitectura i la ubicació no són els únics valors del palau de Balmes. La coberta de la sala principal llueix 60 rosetons diferents, tallats a mà per un fuster diferent del gremi, que exhibeix les arts de la fusteria en els relleus dels frisos de l'exterior del palau. En la part històrica, més enllà de donar recer a un dels col·lectius d'artesans clau en l'evolució de València, hi ha la fita d'haver donat origen, dels seus murs, a les Falles, la festa emblema de la ciutat i patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

"Ideal per a la realització de qualsevol esdeveniment social o cultural" (...) Si busques un immoble únic i diferent al centre de València i llest per a entrar, aquesta és la teua oportunitat", destaca l'anunci del portal immobiliari. Ja hi ha interessats, ens asseguren des del gremi de fusters, que es compromet a no deslligar-se de l'edifici fins a trobar un propietari que done un ús compatible amb el valor patrimonial i històric de l'edifici.

També et pot interessar

stats