Veïns del Portitxol de Xàbia rebutgen la construcció de més vivendes

Han convocat una concentració en contra del PAI que preveu la urbanització de 64.000 m² en un dels pocs espais verges de la zona.

Veïns del Portitxol de Xàbia rebutgen la construcció de més vivendes
Veïns del Portitxol de Xàbia rebutgen la construcció de més vivendes

Els veïns de la zona pròxima a la torre del Portitxol no volen que es construïsquen més vivendes en un dels pocs espais verges que hi queden. Han convocat una concentració en contra del PAI que preveu la urbanització de 64.000 m². D’aquests, 18.000 m² es reserven per a zones verdes, 4.000 m² per a vials i la resta per a parcel·les de vivendes. Volen posar límits a la construcció i la saturació de visitants per a preservar un espai natural únic.

Per a Bernhard Feiner, un dels convocants de la concentració, aquest PAI és "completament innecessari perquè sobren vivendes a Xàbia i cal protegir un espai natural d'alt valor ecològic, dels que ja queden pocs a la zona".

En aquests moments s'ha obert la fase d'exposició pública per a presentar al·legacions al projecte. Des del consistori, la regidora d'Urbanisme, Isabel Bolufer, assegura: "la zona d'actuació és urbana extensiva i està envoltada d'àrees urbanes consolidades, i es considera un sòl urbà semiconsolidat". A més, afirma “el consistori es caracteritza per ser conservacionista del medi natural", per això han rebutjat projectes que preveuen més d'un miler de vivendes a la zona del Saladar, una antiga zona humida que l'actual Pla General d'Ordenació Urbana contempla com a urbanitzable. 7 milions i mig de metres quadrats que ara volen descatalogar com a urbanitzables en el pròxim pla i evitar que s'hi puga construir. Una revocació que, diu, "no es podria fer amb els terrenys del PAI del Portitxol, perquè ja és sòl urbà".

També et pot interessar

stats