Els veïns de pobles menuts tindran transport sanitari debades

Se’n beneficiaran els malalts de municipis de Castelló de menys de 5.000 habitants.

Els veïns de pobles menuts tindran transport sanitari debades
Els veïns de pobles menuts tindran transport sanitari debades

José és un veí de Canet lo Roig, un poble del Baix Maestrat de 700 habitants. Fins a tres vegades per setmana ha de recórrer 60 quilòmetres per a rebre tractament mèdic i que li facen el seguiment de la seua malaltia.

Abans no tenia més opcions que utilitzar el transport privat i que l'acompanyara al metge la seua filla. A partir d'aquesta setmana, ja poden demanar al seu ajuntament l'assistència sanitària gratuïta i se’ls proporcionarà un servei de taxi.

La Diputació de Castelló ha invertit 300.000 euros en aquesta mesura que s'emmarca dins del Pla Repoblem per a lluitar contra la despoblació a les comarques de l'interior. A més, també s'estan incentivant altres ajudes com les escoles matineres, o les unitats de respir, adreçades a persones majors que necessiten atenció i que permeten que els familiars puguen descansar de l'atenció diària.

El despoblament de les zones rurals és un problema que afecta tot l'estat espanyol i del qual les comarques de Castelló no són alienes. 116 municipis de les comarques del nord tenen menys de 5.000 habitants i 19 menys de 100 habitants. 

També et pot interessar

stats