Veïns de Pinedo demanaran al TSJCV el tancament de la depuradora

Asseguren que, tot i la sentència que obliga al tancament, l'administració "no ha fet res" per a complir la sentència.

EDAR València (Pinedo-1)
EDAR València (Pinedo-1) / GVA

Els veïns de Pinedo demanaran al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que execute la sentència de tancament de la fase III de la depuradora.

Els denunciants han adoptat aquesta mesura "farts" dels "problemes" que la depuradora els ocasiona amb el seu funcionament, i que "l'administració no haja fet res per a complir" la sentència judicial.

Per això ha recordat que la sentència emesa per la sala primera del contenciós administratiu del TSJCV que ordena que l'Ajuntament de València tanque la fase III de la depuradora perquè "no té permís d'explotació", està "pendent d'executar".

Per la seua banda, el regidor del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha advertit que el tancament de la depuradora de Pinedo "tindria unes conseqüències mediambientals inassumibles".

Tot i que recentment s'ha reunit amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, per a tractar de pal·liar els problemes de soroll i mala olor que provoca la depuradora, Sarrià ha insistit que la clausura de la planta "obligaria a abocar sense depurar totes les aigües residuals de València i de l'Horta Sud directament al mar", i ha destacat que aquesta infraestructura de sanejament, presta servei a "més d'un milió i escaig d'habitants".

El portaveu dels veïns, Jaume Chornet, ha detallat que fa anys que conviuen en un ambient tòxic, amb emissions de metalls i també han de suportar el pas de camions "carregats de merda i lixiviats" amb els vessaments que això comporta sobre la calçada, i ha incidit que cap partit polític s'ha dignat a escoltar-los mai.

També et pot interessar

stats