Dos veïns de Finestrat alegren el Nadal als xiquets i xiquetes del campament de refugiats de Quios, a Grècia

El projecte “Dret a somiar” regala més de sis-cents joguets a través de la venda de paperetes.

Àudio: Entrevista "Les notícies del matí". Imatge: Campament a l'illa grega de Chios
Àudio: Entrevista "Les notícies del matí". Imatge: Campament a l'illa grega de Chios / Alkin Konstantinidis (Reuters)

Per Nadal, tots els xiquets i les xiquetes tenen dret a somiar, a veure com els seus desitjos es poden fer realitat. Un fet que per a molts menuts sembla senzill, però que per a altres, per les condicions en què viuen, no ho tenen a l’abast. Dos veïns de Finestrat, a la Marina Baixa, han volgut fer els possibles per a alegrar el Nadal d’un grup de xiquets i xiquetes del campament de Vial, a l’illa grega de Quios. Mitjançant la venda de paperetes, han aconseguit comprar més de sis-cents joguets que han lliurat in situ als menuts i menudes.

“Ha sigut una experiència molt emocionant. La primera imatge del campament ens va impactar moltíssim”, ha declarat la professora i voluntària que ha viatjat a Grècia, Carmen Climent, en declaracions a Les notícies del matí. Climent ha assenyalat que al campament, que està preparat per a acollir al voltant de 800 persones, en viuen unes 2.500, sense aigua calenta, dormint en tendes de campanya i envelats en ple hivern.

“Són condicions molt dures; les famílies viuen en compartiments de suro, sense intimitat, amb molt de fred i han de recórrer molts metres per a accedir als banys”, ha assegurat aquesta voluntària. Una forma de viure que, segons ha comentat Climent, hi ha persones que pateixen des de fa dos anys i, fins i tot, tres. Una opinió que comparteix el seu company de viatge i de projecte, Miguel Sellés. “No hi ha paraules per a descriure el que estem vivint i veient. Els xiquets i les xiquetes estan molt agraïts”, ha confessat.

També et pot interessar

stats