Veïns i entitats de Benimaclet s’oposen al PAI que projecta 1.350 vivendes

Argumenten que hi haurà un “col·lapse poblacional” al barri, que ja presenta alguns serveis públics insuficients.

Imatge de portada: Manifestants que han participat en la marxa que ha recorregut aquest diumenge Benimaclet

Centenars de persones han mostrat novament el seu rebuig al pla d'actuació integrada (PAI) de Metrovacesa, que projecta 1.350 vivendes al barri de Benimaclet de València. Centenars de veïns i més d’un centenar d’associacions s’han unit a la marxa que ha recorregut aquest matí els carrers del barri. 

Des de Cuidem Benimaclet, organitzadora de la manifestació juntament amb l'associació veïnal del barri, fonamenten el seu rebuig en el “col·lapse poblacional” que, des del seu punt de vista, podria patir un barri que “en l'actualitat, ja compta amb alguns serveis públics insuficients per a la quantitat de gent que els utilitza”.

Els manifestants s’oposen a la desclassificació de la zona com a sòl urbanitzable. Consideren que València “no ha crescut al ritme que es va calcular fa 30 anys”, quan es va dissenyar el pla general d'ordenació urbana (PGOU) i, per tant, "no requereix el creixement urbanístic que ara es pretén”. 

“El PAI estava pensat el 1988 per a una València amb 1.300.000 persones i 30 anys després en som al voltant de 795.000”, han destacat. A aquest argument afigen que “la situació i la conscienciació mediambientals d’ara disten molt de les de fa 30 anys, quan es va redactar el PGOU, i per tant considerem que està obsolet”, han aclarit. 

Segons els promotors d’aquesta marxa que ha recorregut Benimaclet, si es materialitza el PAI de Metrovacesa, “finques d’entre 30 i 40 altures impediran l’arribada al barri de la brisa de la mar i produiran un efecte d'aïllament”.

També et pot interessar

stats