Els veïns desallotjats de Borriana tornen a casa

L’Ajuntament encara està adequant les zones afectades per les pluges torrencials.

Poliesportiu de Sant Blai a Borriana
Poliesportiu de Sant Blai a Borriana / Europa Press

Els veïns que van haver de ser desallotjats a Borriana (Castelló) a causa del temporal de pluges d’aquesta setmana han pogut tornar a les seues cases, mentre el consistori de la localitat continua adequant les zones i espais municipals que es van veure afectats per les pluges. A la localitat, Aemet ha registrat un total de 133 l/m² entre dijous i divendres.

Segons ha explicat la Policia Local en un comunicat, al terme municipal “tan sols es manté tallada la passarel·la del Clot i un tram xicotet del Marjalet”. També han explicat que estan “en contacte directe amb la policia local d’Almassora per a mantindre tallat el camí de Vora Riu que travessa el Millars i que romandrà tallat durant diversos dies com a mesura de prevenció amb la pujada del cabal del riu”.

A més, el regidor de Policia Local i Seguretat, Javier Gual, ha explicat que “la localitat de persones reallotjades preventivament ja estan a les seues cases, després de passar dues nits al Poliesportiu de Sant Blai”. Gual ha agraït la “gran faena feta per Policia Local i Protecció Civil durant els reallotjaments, així com l’atenció de la Creu Roja, Càritas o el Menjador Social durant les dues jornades”.

D’altra banda, el Servei Municipal d’Esports també ha informat sobre la neteja realitzada a diversos edificis municipals i complexos esportius de la ciutat perquè recuperen la normalitat el més prompte possible i la pràctica de les diferents disciplines esportives de la propera setmana”.

L’alcaldessa, María José Safont, ha explicat que ja estan “més tranquils” després d’ “aquests dos dies d’incertesa, que han acabat sense incidències especialment greus” al municipi gràcies a la “gran faena feta per tots i cadascun dels departaments que han treballat en la previsió, prevenció i posterior gestió de les conseqüències de les pluges, i també gràcies a la ciutadania de Borriana que ha sigut especialment cívica i ha seguit en cada moment les recomanacions i consells enviats des de la Policia Local i els canals d’informació municipals”.

També et pot interessar

stats