Veïns d'Artana paralitzen els treballs de restauració de l'església

La plataforma Amics d'Artana demana a Patrimoni que mantinga els elements medievals que van traure a la llum l'inici de les obres

Veïns d'Artana paralitzen els treballs de restauració de l'església
Veïns d'Artana paralitzen els treballs de restauració de l'església

El veïnat d'Artana (Plana Baixa) ha eixit aquest dilluns al carrer per a parar la restauració de la façana de l'església. De manera pacífica han aconseguit aturar els operaris que havien acudit per a començar els treballs, tot i que la Guàrdia Civil s'ha desplaçat a la zona. Els manifestants estan en contra que es lluïsca esta paret al·legant l'alt valor patrimonial que té per al poble.

Des de la plataforma Amics d'Artana sol·liciten que es reconsideren les seues al·legacions a Patrimoni i que s'espere a l'informe del Consell Valencià de Cultura. Des de l'Ajuntament asseguren que els tècnics competents ja han emés tots els informes corresponents per a començar amb la restauració i que es el criteri que s'ha de seguir.

Es tracta d'una construcció del segle XV, segons Josep Herrero, veí i historiador. Herrero afirma que lluir la façana podria implicar la pèrdua dels últims vestigis trobats, els quals no s'han tingut en compte per a començar el projecte.

No és la primera vegada que el veïnat ix al carrer, fa un mes ja es va convocar una manifestació per tal de protestar pel projecte de rehabilitació i fa dues setmanes un dels veïns va començar una vaga de fam per a mostrar la seua oposició.

També et pot interessar

stats