Els veïns d'Aldaia i d'Alaquàs es mobilitzen perquè la xarxa de metro els connecte amb València

Exigeixen una línia que millore la connexió amb València des de l'Horta Sud, on viuen unes 100.000 persones

Pancarta reivindicativa penjada en un balcó
Pancarta reivindicativa penjada en un balcó / Plataforma Metro Per a Alaquàs i Aldaia
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Silvia Aucejo
Marta Ventura
15 de maig 2018 - 22:00

Un estudiant universitari d'Alaquàs tarda vora una hora i mitja a arribar fins al campus universitari de Tarongers, al nord-est de València. Primer, ha d'agafar un tren de rodalia fins a la ciutat per a, després, fer transbordament amb el metro o l'autobús. Els veïns denuncien que el temps que inverteixen a recórrer un trajecte que no supera els 15 quilòmetres és excessiu i inacceptable. A més, consideren que existeix un greuge comparatiu respecte de la resta de pobles de l'àrea metropolitana que sí que estan connectats a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat.

Aldaia i Alaquàs es mobilitzen amb el lema "Volem Metro". Centenars de pancartes pengen aquests dies a les balconades d'aquests municipis de l'Horta Sud per a reclamar una millora en la xarxa del transport metropolità. Demanen el metro, un mitjà de transport que, segons els afectats, resulta més econòmic i més ràpid. Asseguren que si el tingueren s'estalviarien diners i temps d'espera llargs.

Xirivella també s'ha adherit a aquesta petició que en la plataforma en línia Change.org ja suma més de 7.000 subscripcions. Els comerços dels municipis afectats també recullen firmes dels veïns disposats a no cedir en les seues reivindicacions.

Aquesta petició se suma a la de la Plataforma pel Transport Públic a la comarca de l'Horta Sud, que reclama a l'Estat una injecció de 38 milions d'euros per a millorar el transport de l'àrea metropolità de València.

També et pot interessar

stats