Veïns d'Alboraig protesten a les Corts contra el trasllat d'un centre de menors a la localitat

Els manifestants han rebut amb xiulits el president i la vicepresidenta de la Generalitat.

Els manifestants han rebut amb xiulits el president i la vicepresidenta de la Generalitat.
Els manifestants han rebut amb xiulits el president i la vicepresidenta de la Generalitat.

Un grup de veïns d'Alboraig s'han concentrat a les portes de les Corts per a protestar per l'obertura d'un centre de menors a l'alberg de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que hi ha a la localitat de la Foia de Bunyol. 

Sota el lema 'No al centre de menors a Alboraig. Sí a l'alberg de l'IVAJ', els participants han rebut amb una xiulada el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Els manifestants critiquen que que Alboraig no està preparada per a albergar el centre de menors de Bunyol, ja que no hi ha serveis per als interns ni mesures de seguretat adequades a la localitat, que no té Policia Local ni Guàrdia Civil, segons ha explicat el portaveu de la Plataforma de Ciudadans Independents d'Alboraig, Juan José Clemente.

El cap de gabinet d'Oltra s'ha acostat a la protesta per a parlar amb els manifestants, que li han traslladat que volen reunir-se en persona amb la vicepresidenta. Fa vint dies representants de la plataforma van ser atesos per dos assessors de la Conselleria i tenen una cita pròxima amb la directora general de la Infància. 

El trasllat del centre de menors de Bunyol a Alboraig ha sigut objecte de controvèrsia des que es va anunciar la decisió. L'alcaldessa d'Alboraig, Francisca Collado (PSPV), ha sol·licitat el tancament cautelar de les instal·lacions perquè no tenen llicència d'activitat, mentre que la vicepresidenta manté que són legals. 

També et pot interessar

stats