Veïns i activistes denuncien la supressió de 264.000 m2 d'horta a Alboraia

Recorren la zona afectada pel pla general estructural, que consideren "irreal i innecessari"

VÍDEO | Veïns i activistes denuncien la supressió de 264.000 m2 d\'horta a Alboraia

El col·lectiu Per l'Horta i la plataforma Alboraia Horta i Litoral, integrada per associacions de veïns, han fet una caminada per la zona d'horta afectada pel pla general estructural proposat pel consistori per a denunciar la supressió de 264.000 m² d'horta.

El portaveu del col·lectiu ha criticat que les millores en el municipi es facen "sempre a costa" de l'horta i amb expropiacions dels que "es guanyen la vida amb l'horta o volen mantindre la seua forma de vida". 

Els activistes denuncien que la part sud d'Alboraia, a l'entorn del barranc del Carraixet i la ciutat de València, "té moltes amenaces", i s'han referit, a més del PGE, a l'ampliació de la V-21 i l'accés nord de l'ampliació del port de València.

Per l'Horta considera aquest creixement urbanístic "irreal i innecessari" que suposa tornar a la "cultura del pelotazo" i proposa retirar el projecte del PGE i l'aprovació d'un pla de participació pública amb alternatives reals, millorar les connexions entre el poble i el litoral i entre Port Saplatja i la Patacona aprofitant les vies existents i un pla de viabilitat econòmica per a l'horta.

El PGE contempla un nou institut públic, un nou vial per al polígon, zones verdes, la construcció de 2.850 cases. Els activistes consideren el creixement urbanístic "irreal i innecessari" i reclama que es retire el projecte i s'aprove un pla de participació pública, la millora de les connexions entre el poble i el litoral, i entre Port Saplatja i la Patacona. pretén construir sobre hectàrees d'horta. 

També et pot interessar