El veïnat de Xiva protesta contra la construcció d'una planta fotovoltaica

El parc solar se situaria al costat del paratge municipal protegit de la serra de Xiva, amb l'impacte visual i mediambiental que comporta.

VÍDEO | El veïnat de Xiva protesta contra la construcció d'una planta fotovoltaica

El veïnat de Xiva (Foia de Bunyol) s'oposa al projecte d'instal·lació d'una macroplanta solar en aquesta localitat. La ubicació d'aquest parc d'energia fotovoltaica, en terrenys rústics al costat del paratge natural de la serra de Xiva ha ocasionat les protestes.

Aquest diumenge ha tingut lloc una concentració per a paralitzar la construcció de les infraestructures. La totalitat dels partits polítics de l'Ajuntament han votat en contra del projecte i asseguren que no estan en contra de l'energia solar, sinó de l'elecció de la seua ubicació. El parc se situaria al costat del paratge municipal protegit de la serra de Xiva, amb l'impacte visual, paisatgístic i mediambiental que comporta.

A peu de muntanya, la construcció de la planta afectaria la serra que compta amb sòl agrícola i un important patrimoni arbori com les seues monumentals garroferes.

L'elecció dels terrenys on es construirà la macroplanta de renovables no depén de les administracions públiques. Així, el director general de Qualitat Ambiental del Ministeri de Transició Ecològica, Ismael Aznar, ha explicat a À Punt que "la iniciativa de promoure aquests projectes és privada i el promotor elegeix on el vol portar a terme".

L'Ajuntament, el veïnat i les associacions tenen fins al 7 de març per a fer al·legacions a la tramitació de la infraestructura. Després el Ministeri de Transició Ecològica redactarà l'informe d'impacte ambiental que condicionarà l'aprovació o no del projecte.

També et pot interessar

stats