El veïnat de València demana un observatori per a controlar les terrasses i els apartaments turístics

L’organisme serviria per a analitzar periòdicament la situació dels barris i els resultats de les accions acordades.

Europa Press
Europa Press

La Federació de Veïns de València ha presentat una moció a l’alcaldia i a tots els grups municipals per a traslladar al pròxim ple la creació d'un observatori de l'oci i del turisme davant "l'escàs efecte de les mesures plantejades fins ara per a reduir terrasses i controlar els apartaments turístics".

Aquest organisme inclouria tots els agents implicats i serviria per a analitzar periòdicament la situació dels barris i els resultats de les accions acordades. D’aquesta manera, la federació vol regular i coordinar mesures per a "garantir la bona convivència del veïnat i les activitats derivades de l'oci i el turisme, especialment en les zones més concorregudes".

Juntament amb les associacions dels barris declarats Zona Acústicament Saturada (ZAS), la Federació de Veïns es va reunir el desembre de 2016 amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i diversos edils. Els van traslladar aquests problemes i els van proposar mesures com aquest observatori, recorda l'entitat veïnal en un comunicat.

Després d'aquesta trobada es va crear una mesa de terrasses amb el regidor d'Espai Públic, Carlos Galiana, representants de la Policia Local i hostalers. Però, segons les associacions, un any de treball després, "no s’ha aconseguit l'objectiu desitjat d'aplicar una reducció efectiva en zones saturades, com el centre històric, Russafa, Xúquer o Benimaclet".

També et pot interessar