El veïnat de València aposta per la creació de més espais verds i superilles als barris

La votació correspon als projectes dels pressupostos participatius DecidimVLC 2023

Mapa de València amb el projecte de superilla
Mapa de València amb el projecte de superilla / Europa Press

El veïnat de València ja ha decidit en quins projectes invertir el pròxim 2023, actuacions repartides entre els diferents districtes i els pobles de la ciutat. La votació correspon als projectes dels pressupostos participatius DecidimVLC 2023, que va finalitzar el passat 7 de novembre.

Un total de 39 de les 160 propostes aprovades té a veure amb obres i inversions de l'àrea d'urbanisme. D’aquestes, prop del 80% contribuiran a la missió climàtica 2030 i en total, sumen 3,45 milions d'euros d'inversió. Segons ha explicat la vicealcaldessa, Sandra Gómez, destaquen els projectes per a planificar la recuperació d'espai públic, com el cas dels barris de Montolivet, la Roqueta o l'Amistat.

De les propostes, l'actuació que més inversió ha obtingut, amb 400.000 euros, ha sigut la que correspon a la millora de l'entorn del CEIP Cervantes. Aquesta proposta ha sigut diferent de la que ha tingut més suport popular, que ha sigut l'estudi de recuperació d'espai públic de Montolivet, amb 695 vots.

La vicealcaldessa també ha recordat que, en el cas d’Amistat, l'objectiu és estudiar la implantació del sistema de “superilles”, la qual ja s'està treballant a la Petxina i als Orriols. A més, aquesta mateixa setmana s'ha anunciat la redacció d'un pla per a estudiar i implantar el mateix sistema per als districtes d'Extramurs i l'Eixample.

València, ciutat de places

En la mateixa línia, ha apuntat que l'estratègia València, ciutat de places, "sumarà cinc noves actuacions, per a renovar o generar noves places en barris i pobles". Aquest serà el cas de la reurbanització de l'entorn del Mercat de Jesús, una nova plaça en Campanar i la reforma de places en Poble Nou, Benimàmet i el Palmar.

Igualment, ha destacat que s'aprova la creació de nous entorns escolars segurs, com el cas del CEIP Cervantes, en el Botànic, o l'Angelina Carnicer, en Albors. “Projectes similars han tingut una gran acceptació entre l'alumnat i les famílies del barri, ja que generen nous espais per als vianants [...] i redueixen el trànsit de vehicles en aquests espais", ha afirmat la vicealcaldessa.

També et pot interessar

stats