El veïnat del Baix Segura es concentra a Múrcia per a exigir responsabilitats per la riuada

Ha organitzat la concentració la plataforma Segura Transparent i ha tingut lloc davant de la seu de la Confederació Hidrogràfica.

VÍDEO | El veïnat del Baix Segura es concentra a Múrcia per a exigir responsabilitats per la riuada

Aquest diumenge els veïns del Baix Segura han eixit al carrer per alertar del perill de noves riuades. A la concentració, que ha tingut lloc davant de la seu de la Confederació Hidrogràfica, han demanat una reunió amb la Confederació Hidrogràfica per a saber si hi ha preparades mesures contra més inundacions i han alertat que l'agricultura i les cases estan en perill de noves inundacions.

 

Segura Transparent, col·lectiu ecologista que vetla pel manteniment del riu Segura des de fa dècades, demana responsabilitats a la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) i als ajuntaments de la comarca sobre les conseqüències de les inundacions que aquest setembre han arrasat la comarca del Baix Segura. Consideren que les males condicions del riu i el seu entorn han agreujat el problema.

 

El mes passat aquest col·lectiu es va reunir amb el veïnat de totes les poblacions afectades per la DANA per a redactar un document de conclusions i lliurar-lo a la Fiscalia perquè inicie una investigació sobre els responsables de l’agreujament dels efectes del temporal de gota freda. La iniciativa està en línia amb la plantejada pels regants del Baix Segura. Les dues iniciatives denuncien la inacció de la CHS davant les reiterades demandes de les plataformes arran de la brutícia i la falta de manteniment del riu. 

 

 

 

També et pot interessar

stats