El veïnat de Sagunt i Canet d’en Berenguer protesta contra la regressió de la costa amb una passejada

Reclamen una solució definitiva a les autoritats, davant de la pèrdua de la línia de costa

Caminata en defensa de les platges

Els veïns de les platges del nord de Sagunt i Canet d'en Berenguer (Camp de Morvedre) han protagonitzat aquest divendres una passejada reivindicativa. El veïnat i les autoritats municipals demanen una solució definitiva per a la pèrdua de la línia de costa.

La concentració ha començat a les Cases de Queralt, on l'aigua de la mar ha arribat quasi a l’altura dels habitatges i ha fet que la platja haja desaparegut completament. Els manifestants culpen el canvi climàtic i les obres de regeneració de la platja d'Almenara: la línia que separa Castelló de València, també separa una platja reconstruïda d'una altra que no.

Les tempestes cada dia fan més mal i no dona temps perquè les platges puguen regenerar-se dels danys causats. L’última, de fa uns pocs dies, ha agreujat un problema que demana una solució a llarg termini. "La proposta de l'Ajuntament de Sagunt va en la línia dels bioesculls", declara Darío Moreno, alcalde de Sagunt.

La pedra ha ocupat el lloc de l'arena i sembla que un monstre ha pegat mossos a la platja. La protesta passa per les platges de la Malva-rosa, Corinto i Almardà, per a acabar a la de Canet, que des de la tempesta Gloria, ara fa tres anys, ha perdut 42 metres. Una platja elegida com la millor d’Espanya i que ara està a peu de guerra contra la mar.

També et pot interessar

stats