El veïnat reactiva la protesta contra el futur abocador de Barxeta

La Plataforma contra l’Abocador denuncia que comporta riscos mediambientals per a la zona.

VÍDEO | El veïnat reactiva la protesta contra el futur abocador de Barxeta

El veïnat dels municipis afectats per l’abocador de Barxeta, a la comarca de la Costera, s'ha concentrat aquesta vesprada per a protestar contra la instal·lació d’una planta de residus. Fins a tres pobles rebutgen l’abocador per l’impacte mediambiental que tindria sobre el terreny: Barxeta, el Genovés i Llocnou d’en Fenollet.

La Plataforma contra l’Abocador ha aconseguit ja vora 30.000 signatures en contra de la construcció. Un dels membres, José Luis Salinas, ha explicat en Les notícies del matí els riscos que comportaria, i ha assegurat que no hi ha cap informe favorable per a aquesta estructura.

“Un abocador de residus no és gens beneficiós per a la zona”, ha assegurat Salinas. També ha explicat que el lloc on està previst que s’ubique és una àrea rural i aqüífera. “Les filtracions evidentment contaminaran la zona, i hi ha moltes vivendes prop”, ha afegit. 

Salinas avança que el veïnat farà pressió si la construcció de la planta de residus avança: "No ens quedarem amb els braços plegats. Si tira avant el projecte, ja el paralitzarem de la manera que siga”, ha afirmat.

També et pot interessar