El veïnat de Pinedo demanarà aquest dilluns al jutjat l'execució de la sentència que obliga a tancar la depuradora de Pinedo

La decisió implica deixar sense funcionament la depuradora que dona servei a València i a l'àrea metroplitana.

La depuradora de Pinedo dona servei a València i a l'àrea metroplitana
La depuradora de Pinedo dona servei a València i a l'àrea metroplitana

El veïnat de Pinedo presentarà aquest dilluns la sol·licitud per a demanar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l'execució forçosa de la sentència que obligarà a tancar la tercera fase de la depuradora de Pinedo. Al migdia, tenen previst anar al jutjat amb l'advocat que els representa per a iniciar-ne els tràmits. Ho ha avançat en una entrevista en Les notícies del matí el portaveu de la plataforma veïnal de Pinedo, Jaume Chornet.

El portaveu veïnal ha explicat que el fet d’arribar a aquest punt és un dels moments "més significatius" de la seua vida, per la situació tan angoixosa que han patit moltes famílies de Pinedo, víctimes també de diverses expropiacions forçoses a causa de totes les fases de construcció de la depuradora, i per altres intervencions urbanístiques. 

Segons ha dit Chornet, han sigut "40 anys de reivindicacions, resistència i injustícies socials" en els quals han patit "expropiacions, càrregues policials i sentències condemnatòries de presó" per defendre les seues cases i camps. Un recorregut que ha suposat "la desfeta i la ruïna econòmica d'un poble".

Les 18 famílies afectades van votar aquest diumenge per unanimitat demanar que s'execute la sentència que va dictar fa dos anys el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

La clau d'aquesta unió és la possibilitat de reclamar una compensació econòmica que no els reconeix la sentència, segons ha indicat el portaveu de la plataforma veïnal. A més, ha assenyalat que les cases on estan vivint són una reserva de la depuradora, i si hi haguera una futura ampliació de la depuradora els podrien expropiar els terrenys.

La sentència obliga a tancar tota la depuradora, ja que les dos primeres fases depenen de la tercera. La decisió implica deixar sense funcionament la depuradora que dona servei a València i a l'àrea metroplitana, una població de més de milió i mig de persones.

També et pot interessar

stats