El veïnat de Pinedo demana l'execució forçosa del tancament de la depuradora

Des de novembre de l'any passat, la sentència judicial obliga al tancament de part de les instal·lacions per irregularitats.

El veïnat de Pinedo es manifesta davant la depuradora el passat desembre
El veïnat de Pinedo es manifesta davant la depuradora el passat desembre / Arxiu

Des de novembre de l'any passat, el veïnat de Pinedo demana l'execució de la sentència que obliga al tancament de part de la depuradora de Pinedo per irregularitats.

"Portem mesos demanant l'execució forçosa i no tenim cap contestació. Fa més de mil dies que la sentència és ferma i no ho entenem", ha expressat en declaracions a À Punt NTC Jaume Chornet, president de l'associació de veïns de Pinedo.

El passat 2018, la Generalitat va impulsar un pla d'inversions de 25 milions d'euros per a aplicar mesures correctores per les olors, sorolls i emissions de la depuradora, així com per al trànsit pesat. "Però a banda del manteniment de la depuradora, el pla d'inversions no ha tingut encara efecte", ha manifestat durant l'entrevista telefònica.

Ni les inversions ni les compensacions econòmiques han arribat a Pinedo, i els veïns i les veïnes denuncien que estan "en un estancament polític i judicial". "El fet que siguem tan pocs veïns i molts d'ells majors ens complica molt les coses, perquè no ens fa cas ningú", ha apuntat Chornet.

També et pot interessar

stats