El veïnat dels Orriols, a València, es manifesta contra l’extrema dreta

Protesten per l’obertura del Casal Romeu al barri, vinculat amb “grups feixistes d’ultradreta”.

Concentració d'aquest dissabte a València
Concentració d'aquest dissabte a València / @valenciaacoge1

Veïnat, associacions i col·lectius del barri dels Orriols de València s’han manifestat aquest dissabte per a “frenar l’intent d’imposar una perspectiva i un discurs d’odi xenòfob, racista o masclista dirigit cap a les persones migrants”. Amb una concentració pacífica han protestat contra l’obertura del Casal Romeu, una iniciativa d’una associació cultural que, segons els manifestants “és en realitat un col·lectiu vinculat a grups feixistes d’ultradreta sota el nom de Valentia Forum".

La portaveu d’Orriols Conviu, María José Martín, ha assegurat que la protesta és “una manera de demostrar que el veïnat del barri no accepta l’intent, per part d’un grup feixista, de generar divisió i imposar una perspectiva i un discurs d’odi dirigit contra les persones migrants”. Ha afegit que l’objectiu d’entitats com la que encapçala aquest col·lectiu és “posar-li-ho més difícil” al grup d’ultradreta “perquè se’n vagen com més prompte millor”.

Martín també ha reivindicat la necessitat de mantindre la “llarga història de convivència” entre el veïnat, i s’ha mostrat convençuda que el Casal Romeu serà “una font de conflictes greus en un barri on conviuen més de 30 nacionalitats, quan fins ara no n’hi ha hagut”. Ha denunciat el discurs “fals” i “clarament xenòfob, racista, masclista, LGTBifòbic i d’odi”.

Orriols Conviu no preveu, de moment, dur a terme més concentracions, però no descarten reprendre les protestes si Valentia Forum s’estableix definitivament al barri.

També et pot interessar

stats