El veïnat de la Muralla Roja de Calp es nega que siga declarat BIC

El projecte l'ha impulsat l'Ajuntament "pensant en l'interés general".

VÍDEO | El veïnat de la Muralla Roja de Calp es nega que siga declarat BIC

El veïnat de la Muralla Roja, a Calp (Marina Alta), no està d'acord amb la idea de l'Ajuntament de sol·licitar que els edificis la Muralla Roja i Xanadú i el club social La Manzanera foren declarats béns d'interés cultural (BIC).

Argumenten que, si l'edifici es converteix en BIC, hauran d'obrir-lo al públic periòdicament i que, a més, cada vegada que vulguen fer qualsevol mena de reforma hauran de demanar molts més permisos que ara.

El regidor d'Urbanisme, Juan Manuel del Pino, ha explicat a À Punt NTC que la seua sol·licitud naix de "pensar en l'interés general i no en el dels propietaris", i que el veïnat tindria a canvi dret a rebre ajudes de l'Estat per al manteniment de l'edifici.

La resposta del veïnat, totalment en contra del projecte, és que no es quedaran de braços plegats i faran tots els possibles per que no tire avant.

Aquest edifici de Ricardo Bofill, recentment restaurat per a tornar-lo al color original, és un dels més fotografiats en tot Espanya i habituals comptes dels instagramers.

També et pot interessar

stats