El veïnat de l'Horta Sud es mobilitza per la millora del transport públic

Una de les principals reivindicacions és la integració tarifària dels autobusos grocs amb el metro i l'EMT.

Una de les principals reivindicacions és la integració tarifària amb el metro
Una de les principals reivindicacions és la integració tarifària amb el metro / Europa Press

El veïnat de l'Horta Sud continua les mobilitzacions contra un servei de transport públic que consideren deficitari. Reclamen, des de fa set anys, una rebaixa dels preus perquè s'igualen als del metro i l'EMT, noves concessions i que milloren les condicions dels vehicles, alguns d'ells sense rampes d'accés per a persones amb mobilitat reduïda ni aire condicionat a l’estiu.

El portaveu de la Plataforma pel Transport Públic de l'Horta Sud, José Luis Sanz, ha explicat a Les notícies del matí que aquesta "situació deplorable" afecta més de 100.000 veïns i veïnes d'Aldaia, Alaquàs, Barri del Crist, Xirivella -concretament, l'avinguda de la Pau- i la línia 170 de Torrent. Una altra línia, explica, és la 150 que va des de Manises fins al Mercat Central de València, "que com que coincideix amb el recorregut del metro, la gent no l'usa perquè és molt més cara i tarda més temps".

Fa set anys que aquestes localitats demanen una nova concessió, ja que l'actual fa 10 anys que ha caducat. A l'estiu es presentaren els projectes dels nous contractes, però l'adjudicació no s'espera fins al setembre de 2019. Segons ha aclarit Sanz, ha finalitzat la fase d'al·legacions al nou contracte, que espera que es resolguen en la pròxima legislatura. "L'anterior govern va estar a punt de publicar les licitacions del contracte, però va començar la campanya electoral i ho van deixar al següent govern. Ara passarà el mateix", ha lamentat.

Així mateix, una de les principals reivindicacions és la integració tarifària dels autobusos grocs amb el metro i l'EMT, ja que actualment costa 1,45 euros cada trajecte mentre que les poblacions amb servei de metro paguen 7,20 euros per un abonament de 10 viatges.

També et pot interessar

stats