El veïnat de les Deveses de Dénia protesta per l’abandó de la platja

Demanen que es reparen els danys que va causar el temporal Gloria i es construïsquen urgentment dos espigons.

Concentració dels veïns i veïnes de la platja les Deveses, a Dénia
Concentració dels veïns i veïnes de la platja les Deveses, a Dénia / À Punt NTC

Més d’un centenar de veïns i veïnes de les Deveses, al nord del litoral de Dénia (Marina Alta), s’han manifestat aquest dissabte per a denunciar l’abandó que pateix aquest tram de la costa per part de les administracions.

El temporal Gloria va deixar la platja de les Deveses plena de runa, va tombar cases i xalets i va fer desaparéixer bona part de l’arena. El president de l’associació veïnal, Juanjo Giménez, en declaracions a À Punt Notícies, ha reclamat la construcció urgent de dos espigons, “perquè si no, tota l’aportació d’arena que es fa desapareix, se’n va cap a Oliva i són diners tirats”.

Els veïns i les veïnes de les Deveses exigeixen al Ministeri de Transició Ecològica l’execució immediata d’un pla intensiu de regeneració de costes que done solució a la degradació de la façana marítima. “Fa prou anys que lluitem perquè acaben un pla que es va deixar sense acabar i que estava pendent d’un tràmit. Al maig ens van dir que tot estava correcte i que es firmava, però des de maig no hem sabut res”, explica la secretària de l’associació de veïnes i veïns de les Deveses, Rosa Marín.

“L’estat de la platja és realment perillós, no hi ha pas per als banyistes i estiuejants, no entren les màquines, no es neteja”, assegura Aurelio Fernández, el tresorer de l’associació. El problema ve de fa anys i “té a veure amb la construcció del port de Dénia, i el fet que han canviat els corrents marins i quan hi ha un temporal, tota l’arena que s’aboca, se’n va”, continua Fernández.

“Si hi ha un altre temporal, les cases que queden, les que el Gloria no va tombar, no aguantaran”, afirma Rosa Marín, que recorda que les primeres construccions a vora mar daten de fa més d’un segle i estaven situades a més d’un quilòmetre de l’aigua. “Ara no hi ha platja per a ningú. Estem molt preocupats”.

Els veïns i les veïnes han pogut manifestar-se aquest dissabte a l’esplanada contigua al càmping de la carretera de les Marines, a l’altura del camí de la Sort. La seua intenció inicial era tallar la carretera, però la subdelegació del govern no va autoritzar la seua petició.

També et pot interessar

stats