El veïnat d'Oriola denuncia la pudor per l'ampliació de nínxols al cementeri

Des del fossar, que pertany al bisbat d'Oriola-Alacant, sostenen que es compleix amb la legislació

El veïnat d'Oriola denuncia la pudor del cementeri / À Punt NTC

El veïnat de les cases que estan al costat del cementeri d'Oriola (Baix Segura) es queixa de l'ampliació del recinte de nínxols. Diuen que els nous estan massa a prop i que fan una pudor que no poden suportar. "Ixes al carrer i sents la pudor dels soterraments que estan prop, i damunt s'escolten les queixes i els plors dels familiars del soterrat", assegura María Jiménez, una de les veïnes.

Des del cementeri, que pertany al bisbat d'Oriola-Alacant, sostenen que es compleix amb la legislació. També l'empresa que s'encarrega dels treballs assegura que està tot en ordre, com demana la normativa.

Ana Hernández, administradora de la companyia constructora dels nínxols, ha assegurat que "els terrenys que encara estan pendents d'edificar fiten amb les vivendes, així que la queixa veïnal és comprensible, però tot s'està fent conforme a la legalitat i seguint la normativa actual". Respecte a la pudor, Hernández ha explicat que quan s'exhuma un cos, les restes s'han de tirar a un contenidor orgànic, segons la normativa, en un procediment rutinari.

Però el veïnat hi insisteix en la pudor, sobretot, a l'estiu. Des de l'ajuntament asseguren que faran un informe pericial per a garantir que aquesta ampliació no afecte el veïnat de les cases que envolten aquesta part del cementeri.

També et pot interessar

stats